Voor Krommenhoek Metals heeft 90graden communicatie onlangs de stand tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam mogen vormgeven, waarbij gebruik werd gemaakt van 4 lenticulair-prints. Dit waren echte eyecatchers!

Het inmiddels ruim negentig jaar oude bedrijf dat oud ijzer en metalen inzamelt en verwerkt, past zich continue aan aan de laatste ontwikkelingen op het gebied van recycling. Om dat verhaal goed te laten zien aan de bezoekers van de Havendagen werden vier speciale platen gemaakt die bevestigd werden op de zuil die in het midden van de Krommenhoek-tent werd geplaatst. Op iedere plaat werden drie afbeeldingen geprint: een van een stuk schroot (brons, aluminium, rvs en staal), daarna een foto van een smeltbad en tot slot een foto van het halffabrikaat of het nieuwe product dat ervan is gemaakt.

Flip-effect

“Lenticulaire druk is een druktechniek waarmee je een verschillend beeld ziet naargelang de hoek waaronder je naar het drukwerk kijkt. Door die hoek te veranderen lijken de beelden in elkaar over te vloeien. De afbeeldingen hebben vanwege die dynamiek een hoge attentiewaarde”, vertelt Peter Verhage van 90graden communicatie. Je kunt de techniek gebruiken voor een 3D-effect of voor het combineren van verschillende afbeeldingen in een afdruk (het zogenaamde wissel/flip-effect).

Het printen van de platen luistert heel nauw. De afbeeldingen worden met behulp van speciale software in zeer fijne strookjes verdeeld. Het resulterende beeld wordt op lenticulair plastic afgedrukt met speciale hoge resolutieprinters.

Vier prints

Er is gekozen voor 4 verschillende prints die in elkaar overgaan om te benadrukken dat Krommenhoek circulair is en dat de metaalrecycling een business is voor de langere termijn:

  • een schroef die verandert in een nieuw tandwiel
  • een aluminium velg die verandert in een zogenaamde knuppel
  • een oud fietsframe dat verandert in een nieuw fietsframe
  • een oude koekenpan die transformeert in een trommel vaneen wasmachine.

Platen zelf ook geschikt voor hergebruik

De vier grote platen van 60 bij 60 cm werden met dubbelzijdig tape bevestigd op de zuil, zodat ze daarna kunnen worden hergebruikt op een ander evenement of een mooi plekje kunnen krijgen aan de muur op kantoor. Naast de vier platen zijn er ook vierkante lenticulaire kaartjes gemaakt die tijdens de Havendagen, maar ook op andere momenten, een hele leuke, opvallende hand-out zijn.

“90 graden verzorgd al sinds 2011 de reclamewerkzaamheden voor Krommenhoek Metals, ook dit project is weer naar volle tevredenheid opgeleverd”, laat directeur Bas Krommenhoek weten.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.