Voor TurboSpares hebben we met 90graden communicatie de herpositionering, de merkbelofte en het creatief concept gerealiseerd. De première hiervan vond plaats tijdens de Europort-beurs in Ahoy in Rotterdam.

90graden was aanvankelijk gevraagd om een beeld te verzorgen op de stand van de Barendrechtse groothandel in verbrandingsmotoren, pompen en compressoren op Europort. Maar omdat er geen ‘kapstok’ was om dit beeld aan op te hangen, werd besloten eerst de merkbelofte en het creatieve concept te bepalen. “We moesten eerst terug naar de basis”, vertelt Peter Verhage van 90graden en Eyecatcher, de filmmakers.

‘Ballenmodel’

Voor de herpositionering van het familiebedrijf heeft 90graden gebruikgemaakt van het in eigen huis ontwikkelde ballenmodel. Met behulp van een interactieve workshop met het personeel – van directie tot magazijnmedewerker – zijn de merkwaarden bepaald. Al snel werd duidelijk dat continuïteit voor haar klanten essentieel is. Vandaar dat de merkbelofte ‘We love continuity’ is geworden, waarbij love is vervangen door een hartje dat bestaat uit een dwarsdoorsnede van een turbocharger, met een in- en uitlaat. De kleurstellingen in alle uitingen lopen van oranje naar rood.

Tijdens de Europort-beurs van 5-8 november in Ahoy presenteerde TurboSpares de nieuwe huisstijl. Je ziet in deze branche veel voorspelbare, nauwelijks onderscheidende presentaties. TurboSpares wilden het anders. “Omdat dit de eerste keer was dat TurboSpares op eigen initiatief – en zonder samenwerkend partner – op de beurs staat, is dit het ultieme moment om de markt te laten zien dat we er zijn!”, lichten Esther en Ingrid Roos toe.

Lenticulairbeelden en vloerstickers

90graden verzorgde de inrichting van de stand. Hierbij werd niet alleen gebruikgemaakt van de nieuwe huisstijl en merkbelofte, maar er werden ook lenticulairbeelden gebruikt, die veranderden, afhankelijk vanuit welke positie je kijkt. Om het bezoek aan de stand te stimuleren werden op de vloer grote stickers aangebracht met de nieuwe merkbelofte erop. Verder verzorgden wij de nieuwe visitekaartjes en handout-kaartjes die eveneens waren voorzien van lenticulair-prints.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.