Autobedrijf M. de Koning – al jaren een goede klant van ons – opende afgelopen zomer de deuren van de vernieuwde vestiging aan de Vlambloem in Rotterdam Ommoord. In de door een architect onder handen genomen ruimte, waar een showroom en werkplaats zijn gevestigd, worden alle modellen van Volkswagen, VW Bedrijfswagens en SEAT verkocht, onderhouden en gerepareerd. De inrichting van de vernieuwde vestiging is anders dan op de andere locaties van het bedrijf: een warme, laagdrempelige uitstraling moet de bezoeker een huiskamergevoel bieden.

90graden communicatie heeft middels 2 sessies met verschillende medewerkers de merkbelofte bepaald – ‘Alles voor uw werkplezier’ – en achterhaald hoe deze merkbelofte uitgedragen kan gaan worden. Dit leverde diverse goede ideeën op, variërend van een echt goed koffieapparaat en een koffie-to-go-service, tot elektrische fietsen als vervangend vervoer, een haal- & breng-service, een treinzitje waar mensen rustig kunnen werken terwijl ze wachten als hun auto wordt gerepareerd, een touchscreen waarop de voorraad met occasions bekeken kan worden en een giftset voor kinderen met spullen om zich te vermaken terwijl hun ouders zich aan het oriënteren zijn in de showroom.

Unieke paraplu

Rondom de feestelijke opening – die maar liefst 3 dagen duurde – heeft 90 graden communicatie diverse uitingen mogen verzorgen. Er is een speciaal logo ontwikkeld dat aansluit bij de merkbelofte, er zijn diverse video’s gemaakt in aanloop naar de opening en er zijn verschillende openingsadvertenties verzorgd in huis-aan-huis-bladen. Verder hebben we onder meer een voucherboekje, flyers en driehoeksborden voor om lantarenpalen ontworpen en laten maken.

“Met de merkbelofte ‘Alles voor uw rijplezier’ hebben wij een unieke paraplu waar we al onze communicatie rondom de Vlambloem onder kunnen hangen. Met 90graden zijn we in aanloop naar en tijdens de opening aan de slag gegaan met filmpjes, digitale uitnodigingen en print. Daarmee hebben we de vestiging opnieuw op de kaart gezet”, vertelt marketing- en communicatiemanager Dagmar van der Gaag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.