Centrop: Visuele identiteit

#merkbelofte #positionering #creatiefconcept

Opgericht in 1960. Inmiddels uitgegroeid tot een inkoopvereniging met meer dan 400 leden. Contact met de leden is informeel, de lijntjes zijn kort. Het werk wordt gedaan door een fijn team, dat zich voor 200% inzet voor de belangen van haar leden. Centrop denkt mee en denkt vooruit. Voor haar is het enige belang, het belang van haar leden.

Met een visuele identiteit die al wat jaren ongemoeid is gelaten, lijkt het verschil tussen hun huidige imago en het gewenste imago groot. Dit biedt kansen! Alle lichten staan namelijk op groen om ook de komende jaren als inkoopvereniging het verschil te maken voor zelfstandige opticiens.

De vraag is helder. Ontwikkel een nieuwe, visuele identiteit die bijdraagt aan het gewenste imago.

 

Plan van aanpak

De vraag is helder. Onze aanpak ook. Het ontwikkelen van een visuele identiteit gaat verder dan het vormgeven van een mooi plaatje. Sterker nog, het begint voor ons bij de positionering. Weten waar je als bedrijf het verschil maakt ten opzichte van de concurrent.

Aan de hand van een positioneringssessie hielpen wij Centrop om dit inzichtelijk te krijgen. Geen hogere wiskunde. Geen moeilijk taalgebruik. En al helemaal geen uitgebreide plannen, die in een la verdwijnen. Nee, samenwerken met ons betekent snel tot de kern komen. En door. Door om vanuit de positionering, de merkbelofte te benoemen en te vertalen naar een visuele identiteit.  En deze identiteit vervolgens consequent doorvoeren in alle communicatie-uitingen om Centrop heen.

Niet geheel onbelangrijk: zo’n positioneringssessie gaat altijd gepaard met inzichten voor nieuw gedrag van medewerkers. Gedrag dat in positieve zin het verschil maakt. Niet omdat dit van hogerhand wordt opgedragen. Nee, omdat medewerkers aan tafel zitten tijdens de sessie en daarmee onderdeel zijn van het traject. Vanuit alle afdelingen wordt ingebracht en meegedacht. Het resultaat: meer betrokkenheid en draagvlak.